برای کاشت مو این روش را در مطب پزشک انجام می دهید. ابتدا پزشک پوست سر شما را تمیز کرده و برای بی حس شدن پشت سر شما دارو تزریق می کند.
کاشت مو برای اضافه کردن موهای بیشتر به قسمت هایی از سر شما که ممکن است نازک یا طاس باشد ، انجام می شود. درعمل پیوند با برداشتن مو از قسمت های ضخیم پوست سر یا دیگر قسمت های بدن و پیوند دادن آن به قسمت نازک شدن یا طاسی پوست سر انجام می شود.
در سرتاسر جهان ، حدود 60 درصد از مردان و 50 درصد از زنان نوعی از ریزش مو را تجربه می کنند. برای رفع این مسئله ، افراد اغلب از محصولات بدون نسخه ، از جمله درمان های موضعی مانند ماینوکسیدیل (روگاین) استفاده می کنند.
کاشت مو یکی از روش های ترمیم مو است. اولین پیوند مو در سال 1939 در ژاپن انجام شد. که با تک موی سر انجام شد. در دهه های بعدی ، پزشکان تکنیک “پلاگین” را توسعه دادند. این شامل پیوند موهای بزرگ است.
با گذشت زمان و به دست اوردن تجربه ، پزشکان مربوطه شروع به استفاده از گرافت های کوچک و کوچک برای به حداقل رساندن ظاهر موهای پیوند شده در پوست سر کردند.
آیا کاشت مو کارساز است؟
پیوند مو به طورکلی از دیگر محصولات ترمیم مو موفقیت بیشتری دارد. اما نکاتی وجود دارد که باید به آنها دقت کرد:
از 10 تا 80 درصد موهای پیوند زده شده حدود سه تا چهار ماه رشد خواهند کرد.
همانند موهای معمولی خود فرد ، موهای کاشته شده با گذشت زمان نازک خواهند شد.
افرادی که دارای فولیکول های مو خفته می باشند (کیسه هایی که معمولاً دارای مو در زیر پوست هستند ) به احتمال زیاد پیوند کمتری داشته باشند ، اما یک تحقیق معتبر در سال 2016 انجام شده است نشان می دهد که درمان با پلاسما ی خون می تواند تا 75 درصد یا حتی بیشتر از موهای پیوند شده رشد کامل داشته باشد.
کاشت مو برای همه مفید نیست. اگرشما به طور طبیعی طاس یا لاغر می شوید یا به دلایل دیگر مانند آسیب دیدگی، موهای خود را از دست داده اید ، از آنها برای پیوند مو استفاده می کنند.
بیشتر پیوندها با موهای موجود انجام می شود ، این درمان را بیشتر برای افرادی انجام می دهند که شامل موارد زیر باشند :
نازک شدن و طاسی گسترده
ریزش مو به سرطان یا اثرات جانبی دیگر داروها
پوشاندن پوست سر در اثر جراحات
هزینه کاشت مو چقدر است؟
کاشت مو نسبت به روش درمانی دیگر کمی زیاد است و اما متناسب با میزان کمی مو های شما و نوع کاشتی که برای شما انتخاب می شود متغیر است .
هزینه های نهایی ممکن است به موارد زیر بستگی داشته باشد:
میزان عمل پیوند
در دسترس بودن جراحان در منطقه شما
تجربه جراح
روش جراحی انتخاب شده
نوشته های مشابه
دسته بندی موضوعات
از آنجا که کاشت مو یک روش زیبایی است ، بیمه درمانی هزینه این عمل را پرداخت نمی کند.داروهای مراقبت های بعدی نیز ممکن است به هزینه نهایی اضافه کنند.
کاشت مو چگونه کار می کند؟
به زبان ساده ، کاشت مو موی شما را گرفته و به ناحیه ای که مو ندارید منتقل می شود. به طور معمول از پشت سر شما گرفته می شود ، اما همچنین می تواند از سایر قسمت های بدن شما گرفته شود.
قبل از شروع پیوند ، جراح شما ناحیه ای را که مو از بین می رود عقیم می کند و با بی حسی موضعی بی حس می کند. شما همچنین می توانید برای آرام ماندن در این روش ، درخواست آرام بخش کنید.
در حال حاضر دو نوع کاشت مو غالب وجود دارد
استخراج واحد فولیکولی (FUE)
پیوند واحد فولیکولار (FUT)
روشFUT:
در جراحی FUT یک جراح یک نوار از پشت یا کنار سر شما را برش می دهد و فولیکول های موی جداگانه را استخراج می کند. سپس این فولیکول ها به قسمت های طاس پوست سر شما وارد می شوند. این جراحی در پوشاندن یک خط موی در حال عقب افتادگی ناشی از طاسی الگوی مردانه بهترین عملکرد را دارد..
با استفاده از چاقوی جراحی ، جراح یک تکه از پوست سر شما را معمولاً از پشت سر شما خارج می کند. طول نوار به طور معمول حدود 6 تا 10 اینچ است اما می تواند از گوش به گوش کشیده شود .پزشک ناحیه ای را که پوست سر آن برداشته شده با بخیه می بندند.
پزشک و دستیاران آنها نوار سر را با چاقوی جراحی به قطعات کوچکتر جدا می کنند. آنها ممکن است قطعه را به 2000 تکه کوچکتر تقسیم کنند که پیوند نامیده می شود. بعضی از این پیوندها ممکن است هر کدام فقط یک مو داشته باشند.
پزشک به کمک سوزن یا یک تیغ جراحی سوراخ های کوچکی در پوست سر شما ایجاد می کند که در آن موها کاشته می شوند.
جراح موهایی را از قسمت های دیگر سر یا حتی بدن برداشته است، وارد سوراخ های ایجاد شده در پوست سر می کند به این مرحله پیوند گفته می شود.
بعر از اتمام پیوند محل های جراحی را با بانداژ یا گازاستریل می پوشانند.
تعداد مشخصی از پیوندهایی که دریافت می کنید به موارد زیر بستگی دارد:
- نوع موی شما
- اندازه سایت پیوند
- کیفیت (از جمله ضخامت) مو
- رنگ مو
چه کسی به یک روش FUT نیاز دارد؟
در پیوند FUT و FUE نیاز به داشتن موی کافی روی سر خود دارید تا بتوانید از آن به عنوان پیوند استفاده کنید.
مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (که معمولاً طاسی با الگوی مردانه نامیده می شود) بهترین نامزدها برای FUT هستند. زنان مبتلا به این بیماری معمولاً الگوی لودویگ را تجربه می کنند که باعث ریزش مو در قسمت مو یا نازک شدن در بالای سر می شود.
اگر یک بیماری پزشکی مانند اختلال تیروئید یا آلوپسی آره آتا باعث ریزش موی شما شده باشد ، احتمالاً جراحی FUT گزینه ی مناسبی نخواهد بود.
شرایط زیر همچنین شما را به یک کاندید مناسب تبدیل می کند منبع معتبر برای جراحی FUT:
سن FUT:
به طور کلی در افراد بالای 25 سال انجام می شود. مدل ریزش مو در افراد جوان کمتر قابل پیش بینی می باشد.
تشخیص و درمان : مردانی که الگوی نوروود ریزش مو دارند بهتر است به کاشت مو فکر کنند و یک تصمیم جدی در بهتر کردن مدل مو های خود بگیرند. ضخامت مو افرادی که دارای تراکم فولیکول های مو هستند ، در کل پوشانندگی بهتری دارد .منطقه طاسی FUT بیشتر برای درمان ریزش مو در قسمت جلوی سر مفید است.
رنگ مو. افرادی که رنگ موی آنها مشابه رنگ پوست است معمولاً کاندیداهای بهتری را انتخاب می کنند زیرا کنتراست رنگ کمتری دارند.
روش FUEاستخراج واحد فولیکولی :
برای انجام روش FUE جراح شما این مراحل را انجام می دهد.پزشک موهای پشت سر شما توسط یک تیغ می تراشد.و درنهایت فولیکول های جداگانه ای را از پوست سر خارج می کند. این نوع درمان برای کسانی مناسب است که دوست ندارد جای زخم یا بخیه روی سرشان مشخص شود.
همانند روش FUT ، جراح سوراخ های کوچکی در پوست سر شما ایجاد می کند و پیازهای مو را در سوراخ ها پیوند می زند.سپس محل جراحی را با بانداژ یا گاز می پوشانند.
در مورد روشهای FUT و FIT توضیح دادهایم چون این دو روش اساس سایر روشهای کاشت مو هستند.
بهبود کاشت مو :
تکمیل FUT و FUE احتمال دارد که هر کدام چند ساعت تا چند روز طول بکشد. تا حدی ، این به میزان کار انجام شده توسط پزشک بستگی دارد. بهد از اتمام عمل می توانید به خانه برگریدید و نیازی به ماندن در بیماریتان یا کلینیک مریوطه نیست.
پس از انجام جراحی ، جراح شما با دقت هر باند را برمی دارد. ممکن است در سر ناحیه ای متورم باشد ، بنابراین ممکن است جراح شما تریامسینولون را در ناحیه تزریق کند تا تورم پایین بماند.به احتمال زیاد در محل پیوند و همچنین در ناحیه ای که مو از آنجا گرفته شده احساس درد کنید.
برای چند روز آینده بعد از عمل پیوند، جراح شما ممکن است دارو های تجویز کند مانند:
- داروهای ضد درد ، مانند ایبوپروفن (Advil)
- آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت ضدالتهاب ، مانند استروئید خوراکی ، برای از بین بردن تورم
- داروهایی مانند فیناستراید یا ماینوکسیدیل (Rogaine) برای کمک به تحریک رشد مو
در اینجا برخی از نکات مراقبت های ویژه برای جراحی کاشت مو آورده شده است:
چند روز پس از جراحی صبر کنید تا بتوانید موهای خ.د را بشورید. فقط در چند هفته اول از شامپوهای ملایم استفاده کنید.
بعد از حدود 3 روز می توانید به کار یا فعالیت های عادی خود برگردید.
روی پیوندهای جدید شانه نکنید.
تا زمانی که پزشک شما نگوید که هیچ مشکلی نیست ، از هیچ کلاهی استفاده نکنید.
حدود یک هفته ورزش نکنید.
در صورت ریزش برخی از موها نگران نباشید. این بخشی از فرایند است. احتمال این وجود دارد که تمامی موهای کاشته شده رشد چندانی نداشته باشند یا به طور یک دست با موهای اطراف آن چند ماه مطابقت داشته باشند.
عوارض جانبی کاشت مو
شایعترین عارضه جانبی جای بریدگی های ریزی است که ر هنگام پیوند ایجاد می شوند و با هیچ روشی نمی توان از آن جلوگیری کرد.
سایر عوارض جانبی بالقوه عبارتند از:
- عفونت ها
- وجود چرک در اطراف محل های جراحی
- درد سر ، خارش و تورم
التهاب فولیکول های مو (فولیکولیت) - خون ریزی
- از دست دادن احساس در اطراف سایت های جراحی
نواحی قابل مشاهده مو که با موهای اطراف مطابقت ندارند یا بطور قابل توجهی لاغرتر هستند
اگر موهایتان هنوز طاس شده است ، همچنان به از دست دادن ادامه می دهید.
در نهایت برای انجام پیوند مو باید حتما قبل از عمل تحقیقات خود را کامل کنید و با اطلاع قبلی این کار را انجام دهید. می توانید یا چندین پزشک یا افرادی که عمل پیوند را انجام داده اند صحبت کنید.وب سایت زیادی در مورد عمل پیوند مو موجود هستند شما میتوانید به آنها مراجعه کنید.
در اینجا چند نکته برای زمانی که به دنبال یک جراح کاشت مو هستید وجود دارد:
فقط یک جراح با تجربه را انتخاب کنید.
ثبت موفقیت آمیز رویه های پیوند را تأیید کنید – بخواهید نمونه کارها را ببینید.
بررسی درباره آنها را بخوانید.
قبل از تصمیم به انجام هر یک از روش های کاشت مو با پزشک یا جراح پیوند صحبت کنید.
بدانید که موفقیت آمیز بودن هیچ یک از دو روش تضمین نشده است .همچنین ممکن است بر اساس حجم و کیفیت موهایتان واجد شرایط هیچ یک از روش های پیوند مو نباشید .
نتیجه گیری :
کاشت مو یک روش درمانی مو می باشد که امروزه خواهان زیادی دارد ..با توجه به مطالب گفته شده نمی توان هیچ یک از رو شهای کاشت مور را تایید یا رد کرد.پزشک مربوطه با توجه به شرایط بدنی بیمار می تواند یک روش را توصیه کند. پزشک با معاینه و مشاوره اولیه تلاش خود را می کند که تمامی موارد جهت انتخاب روش مناسب کاشت موی را برای شما انتخاب کند.
هشدار
بسیاری از عوارض خطرناک کاشت مو مانند عفونتها، خونریزی شدید، ایجاد لختههای خونی، ایجاد اسکارهای بدشکل و … ناشی از کاشت مو در مراکز نامعتبر و غیر حرفهای است. لذا پیش از اقدام برای کاشت مو، از اعتبار مرکز کاشت مو اطمینان حاصل کنید.
هزینه و عوارض کاشت مو
هزینهی کاشت مو در کلینیک دکتر بابک رجبلو بین ۴ تا ۶ میلیون تومان است. هزینهی تقریبی در زمان مشاوره غیرحضوری با بررسی تصاویری که از سر خود ارسال میکنید، به شما اعلام خواهد شد.
علاوه بر مراحل کاشت مو ، عوارض آن هم از جمله مواردی است که باید مد نظر داشته باشید. هرچند این عوارض در کمتر از ۱٪ بیماران مشاهده میشود.
قدم دوم: مشاورهی غیرحضوری رایگان
در کلینیک تخصصی دکتر بابک رجبلو برای راحتی شما عزیزان و خدمت رسانی بهتر، اقدام به راهاندازی سیستم مشاورهی غیرحضوری کردهایم. همین الان از طریق راههای ارتباطی که در ادامه معرفی کردهایم با ما تماس بگیرید و مشاورهی رایگان غیرحضوری خود را دریافت کنید. همچنین شما می توانید سوالات ابتدایی و حتی تخصصی خود را با ارسال درخواست مشاوره بصورت آنلاین بپرسید و بهترین پاسخ را دریافت نمایید.
راههای ارتباطی و اعلام درخواست مشاوره غیر حضوری:
با شماره تلفن هایی که در بخش تماس با ما وجود دارد می توانید تماس بگیرید و درخواست مشاوره غیرحضوری رایگان داشته باشید.
در این مرحله از مراحل کاشت مو ، کارشناسان ما توضیحات و تصاویر شما را بررسی میکنند تا ببینند که آیا امکان کاشت مو برای شما وجود دارد یا خیر. سپس هزینهی تقریبی کاشت مو را به شما اعلام میکنند. در مرحلهی بعد برای معاینات دقیقتر و همچنین انتخاب روش کاشت مو، باید مشاورهی حضوری دریافت کنید.
قدم سوم: مشاوره حضوری رایگان
قدم سوم یکی از مهمترین مراحل کاشت مو است. در جلسهی مشاورهی حضوری رایگان، ابتدا پزشک متخصص یا کارشناس کاشت مو توضیحات مقدماتی کاشت مو را به شما ارائه میکند. سپس از شما درخواست میکنیم تا اطلاعات سوابق پزشکی خود را به ما بگویید. مواردی مانند بیماریهای مزمن، داروهایی که مصرف میکنید، سابقهی کاشت مو و … . این موارد در شناسایی کاندیدای مناسب و نامناسب کاشت مو اهمیت دارد.
بعد از انجام مراحل مقدماتی، به ملاقات پزشک متخصص کاشت مو میروید. پزشک ابتدا به بررسی سوابق پزشکی، بیماریها و داروهای مصرفی شما و همچنین معاینه و بررسی وضعیت موهای سر میپردازد. سپس در مورد راهکارهای مناسب با شرایط شما، روشهای کاشت مو و مراحل آن با شما گفتوگو میکند. در نهایت تعداد گرافتهای مورد نیاز و تعداد جلسات کاشت مو برای رسیدن به نتایج دلخواه شما را تعیین و هزینهی کاشت مو را به شما اعلام میکند. اگر از نتیجهی مشاوره حضوری راضی بودید، برای شما وقت کاشت مو تعیین میشود.
قدم چهارم: مراقبتهای پیش از کاشت مو
در مراحل کاشت مو مراقبتهای پیش از عمل اهمیت فراوانی دارد؛ چراکه پیروی از توصیههایی که در ادامه میخوانید، تاثیر زیادی در موفقیت کاشت موی شما دارند. این بایدها و نبایدها بسته به شرایط شما میتواند متغیر باشد و در جلسهی مشاوره مفصل در موردشان صحبت خواهد شد.
از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنید. حداقل تا یک ماه قبل از کاشت مو نباید دخانیات مصرف کنید. نیکوتین موجود در دخانیات میتواند باعث افزایش خونریزی یا کاهش خونرسانی به گرافتها شود. مصرف الکل تا یک هفته پیش از عمل ممنوع است. الکل باعث کاهش توان بدن برای جلوگیری از خونریزی میشود و همچنین تاثیر داروی بیحسی را کاهش میدهد.
مصرف داروهای رقیقکننده و ضد انعقادی را قطع کنید. تا ۱۰ روز قبل از کاشت مو نباید داروهایی مانند آسپرین یا وارفارین که باعث جلوگیری از انعقاد خون میشوند، مصرف کنید. اگر به دلیل بیماری خاصی این داروها را استفاده میکنید، باید جهت قطع مصرفشان با پزشک خود مشورت کنید.
باید آزمایش خون بدهید. برای بررسی وضعیت سلامت عمومی، از شما خواهیم خواست که آزمایش خون بدهید. برای این آزمایش باید ناشتا باشید و مواردی نظیر قند خون، تعداد سلولهای خونی، سرعت انعقاد خون و ابتلا به بیماریهای ویروسی (مانند هپاتیت و ایدز) بررسی میشوند.
آنتیبیوتیک تجویز شده را بخورید. برای پیشگیری از ایجاد عفونتها، برای شما داروی آنتیبیوتیک تجویز میشود که باید روز قبل یا در روز مراجعه به کلینیک برای کاشت مو مصرف کنید.
سر خود را بشویید. در روز مراجعه به کلینیک برای کاشت مو باید سر خود را بشویید. همچنین از مصرف موارد آرایشی یا بهداشتی مو پرهیز کنید.
لباس راحت بپوشید. در روز مراجعه به کلینیک، لباسهای گشاد و راحت به تن داشته باشید تا بتوانید به سادگی پوشیده و درآورید.
قدم پنجم: کاشت مو
در این مرحله از مراحل کاشت مو در کلینیک دکتر بابک رجبلو حضور پیدا میکنید. بعد از ارائهی توضیحات تکمیلی و آمادهسازیهای اولیه، به اتاق عمل منتقل میشوید. تمامی مراحل کاشت مو در اتاق جراحی، با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشود؛ پس هیچ دردی احساس نخواهید کرد. جلسهی کاشت مو تا چند ساعت طول میکشد؛ برای همین استراحتهایی به شما داده میشود.
قدم ششم: بعد از کاشت مو
شب و صبح بعد
این که در شب و صبح بعد از کاشت مو چه احساسی خواهید داشت، تا حدی به روش کاشت مو بستگی دارد. ۶ ساعت بعد از کاشت مو اثر داروی بیحسی از بین میرود و ممکن است کمی درد داشته باشید. البته این درد بیشتر در مورد روش FUT مشاهده شده و به خوبی با مسکنهای خوراکی مدیریت میشود.
در روش FUT بعد از عمل پانسمانی روی سرتان قرار میدهند ولی سایر روشها معمولاً نیازی به پانسمان ندارند. روز بعد از عمل، بهتر است برای اولین شستوشوی سر به کلینیک مراجعه کنید. البته این کار را میتوانید خودتان هم انجام دهید. برای بهبودی سریعتر و جلوگیری از عوارضی مانند عفونت، باید سر خود را طبق توصیههای پزشک روزی چند بار بشویید.
دورنمای کاشت مو
به طور معمول دو هفته بعد از کاشت مو تمام گرافتهای کاشته شده میریزند. این بخش از مراحل کاشت مو می تواند برای متقاضیان نگران کننده باشد؛ اما باید بدانید که این رخداد جزئی از چرخهی طبیعی رشد مو است. وقتی فولیکولها در جای جدید قرار میگیرند، موی قبلی میریزد تا فضا برای رشد موی جدید باز شود. بعد از ریزش، فولیکولها وارد فاز استراحت میشوند و ۵ ماهی طول میکشد تا جوانههای مو را ببینید. نتایج کاشت مو تا سال اول تا حد خوبی قابل مشاهده است و حدود ۱۸ ماه بعد از جراحی تکمیل میشود.